Welkom op de Sint-Lukas Academie, dé academie voor deeltijds kunstonderwijs beelden kunsten in hartje Brussel! 

contact : info.academie@sintlukas.brussels    02 217 77 00     www.sintlukasacademie.brussels 


We begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen in een persoonlijk en artistiek proces.

De leervraag van de student is het centrale vertrekpunt. Onze academie verwacht een open en nieuwsgierige houding van de student en de goesting om hun blik te verruimen. Verschillen in leeftijd, taal, vooropleiding, achtergrond of religie zijn een verrijking voor alle betrokkenen van de academie. De leerkracht treedt niet enkel op als atelierbegeleider of als doorgever van kennis, maar als bemiddelaar binnen een artistiek proces. 

De ateliers vormen de centrale spil van dit alles: als blik-opener en als labo, waarin onderzoek, experiment, mislukken als meerwaarde, afstand nemen, bevragen, opnieuw proberen, presenteren... organisch door elkaar groeien. Dit alles in respect en dialoog met de ander. 

De student wordt gestimuleerd om zijn zoektocht, zijn inspiratie en zijn werkwijze te verwoorden via evaluatiemomenten. Na het beëindigen van een opleiding kan je onder toelatingsvoorwaarden nog twee jaar verder specialiseren in gekozen optie. 

De school als ontmoetingsplaats.

De Brabantwijk bevindt zich in hartje Brussel, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De Academie maakt deel uit van de Sint-Lukas Kunstschool vzw (Academie, Basisschool en Kunsthumaniora). De school ligt naast de LUCA School of Arts. De drie scholen op één plaats, samen met de geografische ligging zorgen voor een meervoudig kruispunt van veel culturen, leeftijden, ... Externe organisaties gebruiken 's avonds de gebouwen in samenwerking met onze Brede School Noord. Op dinsdagavond schuift iedereen aan tafel bij de Buurtkeuken!  Belangrijke documenten
  • Ons academiereglement
    Oeps, dit document moeten we nog uploaden!
  • Ons artistiek pedagogisch project (APP)
    Oeps, dit document moeten we nog uploaden!
 Inrichtende macht
Sint-Lukas Kunstschool Brussel
Groenstraat 156
1030 Schaarbeek

BE0458.597.291